Hutten

Fotohutten

Dichterbij je onderwerp komen, zorgt voor mooiere foto's. Dat is in ieder geval waar voor het fotograferen van dieren in het wild. Vaak zijn de dieren te ver weg om deze fraai vast te leggen en bovendien speelt de omgeving waarin het dier zich bevindt ook nog een rol. Denk daarbij aan het vrij zitten en een mooie achtergrond.
Fotograferen vanuit een hut speelt juist handig in op deze facetten. Door de dieren (veelal vogels) vertrouwd te laten worden aan een hut is het makkelijker om voor een fotograaf dichtbij deze dieren te komen zonder ze te verstoren. Uiteraard wordt dan gelijk rekening gehouden met de omgeving en de lichtval zodat je prachtige foto's van wilde dieren kunt maken die vrij zitten voor een mooie achtergrond met eventueel een prachtig spiegelend wateroppervlak.

DJ hut Hoogeloon

Deze hut ligt in Hoogeloon, dat ligt in de buurt van Eindhoven. De hut is nieuw en is vanaf 17 mei 2021 open. De hut staat in een gemengd bos. Hier is oa kans op roofvogels, algemene bosvogels maar ook de groene specht en bosuil zijn in dit gebied gezien. Deze hut erg ruim opgezet.. Hier betaalt u 60 euro voor de hut voor de hele dag. In de hut staan 2 grondplaten waar een eigen schommelkop op kan en evt ligt er ook een pittenzak. Je kijkt door spiegelglas maar je fotografeert er onder door.

 

DJ Hut Hoeven

Deze hut ligt in Hoeven, dat ligt in de buurt van Etten Leur. De hut is nieuw en is vanaf 1 November 2021 open. De hut staat in in een klein bos tussen akkers. Hier is oa kans op roofvogels, algemene vogels maar ook de reeen en bosuil zijn in dit gebied gezien. Deze hut is mooi ruim. Hier betaalt u 60 euro voor de hut voor de hele dag. In de hut staan grondplaten waar je zelf een schommelkop op kan zetten en evt liggen er ook pittenzakken. Je kijkt door spiegelglas maar je fotografeert er onder door. De hut is zeer makkelijk bereikbaar en je parkeert de auto vlakbij de hut waardoor ook mensen die slecht ter been zijn de hut moeiteloos kunnen bereiken. Van de auto naar de hut is het nog geen 30m lopen De waterbak voor de hut is precies op ooghoogte zodat je prachtige foto's kunt maken.

Vanaf eind dec 2022 is de hut gesloten. We gaan een aantal verbeteringen aanbrengen aan de hut zelf en aan de waterbak. Vanaf 1 april 2023 is de hut weer open. U kunt al wel reserveren voor de hut.

DJ Hut Purmerbos

Hut 5 ligt in het Purmerbos in Purmerend. De hut is nieuw en is vanaf 22 Februari 2022 open. De hut staat in in een gemengd bos wat vroeger akkerland was en is omgeven door slootjes Hier is oa kans op roofvogels, algemene vogels, ijsvogel en de Wielewaal maar ook de vos en diverse uilen soorten zijn hier gezien. Hier betaalt u 60 euro voor de hut voor de hele dag. In de hut staan grondplaten en evt liggen er ook pittenzakken. Je kijkt door spiegelglas maar je fotografeert er onder door.