Hutten

Fotohutten

Dichterbij je onderwerp komen, zorgt voor mooiere foto's. Dat is in ieder geval waar voor het fotograferen van dieren in het wild. Vaak zijn de dieren te ver weg om deze fraai vast te leggen en bovendien speelt de omgeving waarin het dier zich bevindt ook nog een rol. Denk daarbij aan het vrij zitten en een mooie achtergrond.
Fotograferen vanuit een hut speelt juist handig in op deze facetten. Door de dieren (veelal vogels) vertrouwd te laten worden aan een hut is het makkelijker om voor een fotograaf dichtbij deze dieren te komen zonder ze te verstoren. Uiteraard wordt dan gelijk rekening gehouden met de omgeving en de lichtval zodat je prachtige foto's van wilde dieren kunt maken die vrij zitten voor een mooie achtergrond met eventueel een prachtig spiegelend wateroppervlak.

Hut 1 (Sluit per 31 dec 2021)

Vooraanzicht van Hut 1 met ingegraven vijver

In 't Gooi op de rand van Huizen en Blaricum ligt fotohut 1 dichtbij de Stichtse Brug.
Deze hut is gemaakt met toestemming van Staatsbosbeheer. De hut is niet heel groot maar geschikt voor 2 personen. Voor de hut ligt een vijver en doordat de hut deels ingegraven is heb je een mooi laag standpunt. Hierdoor zijn de op het water en voer afkomende dieren mooi met reflectie te fotograferen.
De kosten voor de huur van de hut bedragen 50 euro voor 1 dag. Je kijkt voor de hut door spiegelglas en je fotografeert onder het spiegelglas door. In de hut staan 2 stoelen en je fotografeert vanaf een eigen meegebrachte pittenzak of schommelkop. Grondstatieven om je schommelkop op te zetten zijn aanwezig. De vogels zitten op een afstand van 50 cm tot ongeveer 5 meter voor de hut. De ijsvogel is zelfs een aantal keer op de lens komen zitten.

Hut 2 (Sluit per 31 dec 2021)

Vooraanzicht van hut 2 met verhoogde waterbak

Aan de andere kant van Huizen (tov hut 1) ligt hut 2. Deze hut is ruimer dan hut 1 en richt zich op roofvogels, algemene(bos)vogels maar ook in dit gebied levende eekhoorns, vossen, reeën etc. Net als in hut 1 kijk je door spiegelglas en fotografeer je onder het spiegelglas door.
In de hut staan 2 stoelen en je kan fotograferen vanaf eigen meegebrachte pittenzak of schommelkop. Grondstatieven om de schommelkop op te zetten zijn aanwezig. Voor de hut ligt een verhoogde vijver waardoor je ook in deze hut een mooi laag standpunt tov het water en de dieren hebt. Ook hier komen de dieren dicht bij de hut (1-8m). De huur van deze hut is gelijk aan hut 1: 50 voor max 2 pers. Bij beide hutten komen veel verschillende vogels en zoogdieren voor en elke dag is het aanbod anders. Wil je weten wat je kunt verwachten? Kijk dan hier

 

 

DJ hut Hoogeloon

Hut 3 ligt in Hoogeloon, dat ligt in de buurt van Eindhoven. De hut is nieuw en is vanaf 17 mei 2021 open. De hut staat in een gemengd bos. Hier is oa kans op roofvogels, algemene bosvogels maar ook de groene specht en bosuil zijn in dit gebied gezien. Deze hut is ruimer dan de eerste 2 hutten. Hier betaalt u 60 euro voor de hut voor de hele dag. In de hut staan grondplaten met schommelkoppen en evt liggen er ook pittenzakken. Je kijkt door spiegelglas maar je fotografeert er onder door.

DJ Hut Hoeven

Hut 4 ligt in Hoeven, dat ligt in de buurt van Etten Leur. De hut is nieuw en is vanaf 1 November 2021 open. De hut is al te reserveren. De hut staat in in een klein bos tussen akkers. Hier is oa kans op roofvogels, algemene vogels maar ook de reeen en bosuil zijn in dit gebied gezien. Deze hut is ruimer dan de eerste 2 hutten. Hier betaalt u 60 euro voor de hut voor de hele dag. In de hut staan grondplaten waar je zelf een schommelkop op kan zetten en evt liggen er ook pittenzakken. Je kijkt door spiegelglas maar je fotografeert er onder door. De hut is zeer makkelijk bereikbaar en je parkeert de auto vlakbij de hut waardoor ook mensen die slecht ter been zijn de hut moeiteloos kunnen bereiken. Van de auto naar de hut is het nog geen 30m lopen De waterbak voor de hut is precies op ooghoogte zodat je prachtige foto's kunt maken.

DJ Hut Purmerbos

Hut 5 ligt in het Purmerbos in Purmerend. De hut is nieuw en is vanaf 1 Maart 2022 open. De hut is al te reserveren. De hut staat in in een gemengd bos wat vroeger akkerland was en is omgeven door slootjes Hier is oa kans op roofvogels, algemene vogels, ijsvogel en de Wielewaal maar ook de vos is hier gezien. Deze hut is ruimer dan de eerste 2 hutten. Hier betaalt u 60 euro voor de hut voor de hele dag. In de hut staan grondplaten met schommelkoppen en evt liggen er ook pittenzakken. Je kijkt door spiegelglas maar je fotografeert er onder door.