Hutten

Fotohutten

Dichterbij je onderwerp komen, zorgt voor mooiere foto's. Dat is in ieder geval waar voor het fotograferen van dieren in het wild. Vaak zijn de dieren te ver weg om deze fraai vast te leggen en bovendien speelt de omgeving waarin het dier zich bevindt ook nog een rol. Denk daarbij aan het vrij zitten en een mooie achtergrond.
Fotograferen vanuit een hut speelt juist handig in op deze facetten. Door de dieren (veelal vogels) vertrouwd te laten worden aan een hut is het makkelijker om voor een fotograaf dichtbij deze dieren te komen zonder ze te verstoren. Uiteraard wordt dan gelijk rekening gehouden met de omgeving en de lichtval zodat je prachtige foto's van wilde dieren kunt maken die vrij zitten voor een mooie achtergrond met eventueel een prachtig spiegelend wateroppervlak.

DJ hut Hoogeloon

Deze hut ligt in Hoogeloon, dat ligt in de buurt van Eindhoven. De hut is nieuw en is vanaf 17 mei 2021 open. De hut staat in een gemengd bos. Hier is oa kans op roofvogels, algemene bosvogels maar ook de groene specht en bosuil zijn in dit gebied gezien. Deze hut erg ruim opgezet.. Hier betaalt u 60 euro voor de hut voor de hele dag. (zonsopgang tot zonsondergang) In de hut staan 2 grondplaten waar een eigen schommelkop op kan en evt ligt er ook een pittenzak. Je kijkt door spiegelglas maar je fotografeert er onder door.

 

 

DJ Hut Purmerbos

Hut 5 ligt in het Purmerbos in Purmerend. De hut is nieuw en is vanaf 22 Februari 2022 open. De hut staat in in een gemengd bos wat vroeger akkerland was en is omgeven door slootjes Hier is oa kans op roofvogels, algemene vogels, ijsvogel en de Wielewaal maar ook de vos en diverse uilen soorten zijn hier gezien. Hier betaalt u 60 euro voor de hut voor de hele dag.(zonsopgang tot zonsondergang) In de hut staan grondplaten en evt liggen er ook pittenzakken. Je kijkt door spiegelglas maar je fotografeert er onder door.

 

 

DJ Hut Waterland

Hut Waterland is een schitterende ruime hut waar je vanaf 1 kant over de Gouwzee kijkt en je watervogels kunt fotograferen en de andere kant over de vijver met visjes voor de ijsvogel en waar kleinere vogels en roofvogels voorkomen. De ijsvogel is hier 1 van de doelsoorten maar ook de zeearend is hier meerdere keren waargenomen. De hut is geschikt voor 3 pers. Er staan 3 goede bureaustoelen in de hut. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 5 minuten lopen naar de hut en ook met openbaar vervoer is de hut goed bereikbaar. . Een leuke periode om alvast te boeken is de broedperiode volgend jaar aangezien we ook een broedwand voor de ijsvogel gaan maken. Je betaalt 60 euro voor de hut voor een hele dag en je mag hier de hut in vanaf een uur voor zonsopgang tot een uur na zonsondergang.