De Sint is weer in het land! Wij verkopen ook Sint/kerst kadobonnen voor een dagje in de hut! Nog last minute een kadobon nodig dat kan ook! We kunnen de kadobon ook gelijk door mailen.

Je krijgt nu 5 euro korting wanneer je een kadobon besteld. De actie is geldig t/m zondag 2 december

Een kadobon voor 1 pers kost 35 euro ipv 40.
Een kadobon voor 2 pers kost 45 euro ipv 50.

Kadobonnen kunnen besteld worden via de mail djfotografie@kpnmail.nl

Ook strippenkaarten kunnen besteld worden met 15 euro korting.

Datum 12-9

Hut 1

We zijn heel blij te melden dat de ijsvogel weer terug is bij hut 1. De afgelopen 5 dagen zat hij elke dag een aantal keer voor de hut en was hij aan het duiken in de vijver. Hopelijk blijft hij nog lang langs komen. Verder is de sperwer ook nog steeds af en toe aanwezig en komen de buizerd en havik steeds meer in de buurt van de hut. (de buizerd is 1x voor de hut zelf geweest afgelopen week) Dus hopelijk hebben we hierover binnenkort ook goed nieuws te melden.

Hut 2

Hier is het op dit moment een komen en gaan van de roofvogels. Soms zitten buizerds en havik met meerdere tegelijk voor de hut. Een goede periode dus om de roofvogels te fotograferen. Tussen al dat geweld is ook de eekhoorn nog steeds aanwezig. Verder qua kleinere vogels zie je dat het op dit moment wel wat rustiger is door al dat geweld.

Even weer een update over beide hutten.

Hut 1:

Helaas is de ijsvogel al lang niet meer voor de hut geweest (sinds januari). Wel hebben we goede hoop dat hij toch weer voor de hut gaat verschijnen want er zijn ijsvogels gesignaleerd in de buurt van de hut. Verder is de sperwer veel aanwezig voor een bad of om te drinken. De hut zelf is nog hetzelfde maar de vijverrand is verfraaid met nieuw mos en schors.

 

Foto: Derk jan te Pas

Hut 2:

Voor hut 2 blijven de roofvogels en eekhoorns actief. Dagelijks zijn er bezoekjes van de (juv) Havik en Buizerd en ook de eekhoorns laten zich elke dag zien. Verder hebben we bezoek gehad van de boommarter en hadden we een heel apart vogeltje voor de hut, een Sint-Helenafazantje. In de hut zelf zit een dikkere stevige plank en naast de hut is een scherm geplaatst waardoor je minder zichtbaar bent als je aan komt lopen of als je weggaat. Ook is er een soort van waterput gemaakt waardoor we voor het bijvullen van water niet meer zo ver hoeven lopen.

Foto: Ernst Granneman

Excursies

De volgende excursie naar de AWD staat gepland op donderdag 6 sept. Opgeven kan via het contact formulier.

Update 15-5-2018

De hutten zijn al weer even open met hulp van derden. Alles gaat naar omstandigheden redelijk maar nog wel erg moe. Langzaam pakken we de draad weer op.

 

Update 15-4-2018
Dag allemaal,
Hier een bericht van mijzelf. Op dit moment ben ik nog in het ziekenhuis maar de uitslagen zijn hoopgevend. Ik ben er redelijk goed uitgekomen en deze week wordt besproken of ik evt een ICD kastje geplaatst krijg. Deze week zal de hut nog dicht zijn maar vanaf het weekend zullen we proberen hem af en toe weer open te doen. Helaas zal dit nog niet elke dag lukken. Mocht uw reservering niet doorgaan mag u deze uiteraard verplaatsen naar een andere datum. Wij hopen op uw begrip en excuus voor het ongemak.

d.d. 10-4-2018
Goedendag Allemaal,
Hierbij een bericht over Derk jan te Pas, beheerder van de fotografie hutten in Huizen.
Derk Jan is gisteravond tijdens een zaalvoetbalwedstrijd in elkaar gezakt en vervolgens gereanimeerd. Ik kan jullie melden dat hij aanspreekbaar is en verder wordt onderzocht. Helaas moeten we daarom melden dat beide hutten komende week gesloten zijn.

De verbouwing van hut 1 en van de vijver zijn afgerond.

Je zit nu ruimer met 2 pers in de hut. De vensterbank is aangepast en is in hoogte verstelbaar.

De vijver is iets langer geworden en een deel wat dieper zodat het interessanter wordt voor de ijsvogel.

De eerste dagen na de verbouwing zat er al een sperwer voor de hut en de vogels maken al heerlijk gebruik van de nieuwe vijver.

Foto van de badderende Gaai is gemaakt door Alex de Haan en de foto van de Sperwer gemaakt door Dennis Hilligers.

Op dit moment wordt hut 1 verbouwd. De hut wordt ruimer en er komt een grotere vijver en een deel van de vijver wordt dieper zodat deze interessant wordt voor de ijsvogel. Komende vrijdag 9-3-2018 wordt de hut weer vrijgegeven en vanaf die datum kun je ook weer boeken.

Op 20 januari 2018 zaten Arnold Spek en Kees Spek in hut 2.
De buizerds bleven hoog in de boom maar dat had een reden........we hadden een andere bezoeker.

Vos bij Hut 2

Hoe gaaf is dat.
Weer een extra soort op onze soortenlijst.
Check onze Facebook pagina om te zien wat er voor de lenzen van onze bezoekers komt. Wil je een hut reserveren? Dat kan, klik HIER.

Waterral voor Hut 2

17 januari heb ik zelf even 2,5 uur in hut 2 gezeten en met een niet onaardig resultaat! 2 buizerds, waterral, 3 eekhoorns en de havik. Deze laatste bleef helaas maar even want zij werd gelijk verjaagd door de buizerd.
Op mijn facebook pagina kun je lezen wat er regelmatig voor de lenzen verschijnt.

 
Volg DJHutfotografie op FB

Elly van Veen Hut 2

De winnaar van de Eindejaarsfotowedstrijd 2017 is Elly van Veen met de eekhoorn in de weerspiegeling van het water.

Elly heeft met haar foto een Gimbalhead / Schommelkop gewonnen.

Gefeliciteerd!

9 januari 2018... wat is het koud buiten maar binnen brand de kachel.
Dus nu ook in de winter behaaglijk fotograferen bij DJHutfotografie.

Wil je ook een dag vanuit de hut fotograferen klik HIER om te reserveren.

Kosten:
1 pers hele dag 35 euro
2 pers hele dag 45 euro