Nieuwe hut Marken

NIEUWE HUT MARKEN

De kogel is door de kerk. Er komt een nieuwe hut bij.

De hut wordt gemaakt vlakbij Marken tegen de Gouwzee aan. De hut kijkt aan 1 kant uit over het water en aan de andere kant op een klein gebied waar roofvogels, rietvogels etc zitten.

Soorten de je hier voor de lens kunt krijgen zijn oa ijsvogel, allerlei watervogels, buizerd, Kiekendief en rietvogels als baardmannetjes, rietzangers etc etc.

Maar er zijn ook een paar verassingen te verwachten. Zo zijn er af en toe zeearenden te zien in de bomen bij de hut en zit er een boommarter. En ik denk dat er tijdens de vogeltrek sowieso af en toe mooie verassingen te zien zijn.

Er zal een aparte duikplek voor de ijsvogel gemaakt worden zodat je deze duikend kan vastleggen.

En mocht je eind van de dag weggaan kun je ook nog een langs het Paard van Marken om deze mooi vast te leggen met zonsondergang 😉

De bedoeling is dat de hut uiterlijk 1 Juli open gaat en vanaf die datum staat de agenda ook open als alles goed verloopt zou het ook kunnen dat hij eerder open gaat. Hou hiervoor de website in de gaten of de facebook pagina in de gaten.

2 reacties

  1. Beste Derk Jan zou het niet interessant zijn voor die van ver komen zoals ik van België de afstanden tussen de hutten te plaatsen met een bepaalde volgorde en met enkele namen van BB in de omgeving dan kunnen we beter plannen voor van de ene hut op de korts mogelijke weg te nemen en indien het tever is een nieuwe BB aan te doen
    vele groetjes en ziet er succes vol uit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *