Gastenboek

Berichten

Ik zou het leuk vinden als je na het bezoeken van mijn site, vogelhut of na het meedoen aan een workshop of excursie hier een berichtje achter laat.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Schrijf de tekens onder "Anti-spam" over in het "CAPTCHA" veld. LET OP!!! Pas na de bevestiging van de CAPTCHA kun je het bericht plaatsen!! (dus 2x op de button klikken)
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 44.220.62.183 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
31 berichten.
Willy van Vuuren Willy van Vuuren uit Berkel en Rodenrijs heeft geschreven op november 30, 2021 om 5:46 pm
Samen met mijn maatje Michiel bezocht ik op maandag 29 november hut 2. Na de geweldige blubber overwonnen te hebben was het, alsof de vogels er al lucht van hadden dat er bezoek was bij de hut en ons een soort van aanmaanden om snel met voer te komen. Bij het bevestigen van de prooi, cirkelden er meteen 3 Buizerds in de lucht en de vogels hadden er maling aan, dat wij daar rondliepen. Fascinerend!! Al snel waren de eerste vogels een feit en binnen de kortste keren kwam ook de Buizerd (wat een Joekel!!) geruisloos aanzeilen. Prachtig om te zien hoe hij in alle rust en op zijn dooie gemakkie de prooi sloopte en opvrat. Eenmaal volgevreten ging hij op een tak van een nabije boom zitten om zijn snavel schoon te poetsen en zelfs één voor één de nagels van zijn tenen. Soorten die we deze dag gezien hebben: Spechten (zeker 5; soms tegelijk), Gaaien (idem), Kool=, Pimpelmees en Zwartkop, Vinken (te over) zowel m/v, Merel m/v, Sijs, Groenling, Keepjes, Heggenmus, Buizerd 2x, en Staartmezen met de hele familie tegelijk . Bovendien een Eekhoorn. Het was een rustige, droge dag met weinig wind. We hebben genoten, ondanks de blubber en ijsvoeten. Jammer dat deze hut gaat sluiten. We hebben er een paar x geweldig genoten. Bedankt DJ en tot ziens in een van de nieuwe hutten.
Jan Pieter van den Berg Jan Pieter van den Berg uit Monster heeft geschreven op november 15, 2021 om 9:37 pm
Afgelopen vrijdag hut 4 in Hoeven bezocht. Was voor mij de eerste keer in een vogelhut. Het aanbod was wat mager..pimpel.ees koolmees bonte specht en vink. Desalniettemin een fijne ervaring en een goed geoutilleerde hut.
Linda en Raymond Linda en Raymond uit Huizen heeft geschreven op september 13, 2021 om 5:26 pm
Super dag gehad in hut 1. Veel veel kool en pimpelmezen, weinig bijzondere gezien, ondanks dat deze hut wat krap is, doet het uitzicht veel goed, jammer dat deze hut eind van het jaar sluit.
Simone Simone uit Schoonhoven heeft geschreven op juni 4, 2021 om 8:25 pm
Op vrijdag 4 juni heb ik hut 3 bezocht. Een fijne ruime hut, met handige schommelkoppen voor de camera. Een rustige dag, maar toch genoeg vogels gezien die even kwamen kijken en ook badderen. En de familie eekhoorn meldde zich regelmatig. De beschrijving en route die ik van te boren kreeg is erg duidelijk en compleet. Ik ga zeker nog eens een hut reserveren bij DJ.
René Frederiks René Frederiks uit Amersfoort heeft geschreven op september 15, 2020 om 3:16 pm
11 september 2020 zaten wij in de hut van DJ. Goed verstopt in het begroeide bis nabij de Stichtse brug. Omdat DJ die ochtend niet mee kon om de prooi op te hangen deden wij dat zelf: een mooie gladgetrokken kwartel. wat zonnepitten voor het kleine grut en maar hopen op een mooie vangst vandaag. En die kregen we. De eerst buizerd kwam al na een uur opdagen. Die was behoorlijk hongerig en leek de hele kwartel weg te trekken. Uit hoop op meerdere grote vogels hebben we hem maar even verjaagd. Geen slechte keus; later op de dag was het weer feest. Uiteraard zagen we de ijsvogel, appelvink, veel roodborsten en ander grut. Het was wel wat krap, zo met z'n 2en in een vogelhut, in coronatijden. Wennen hoor!
Peter van den Bos Peter van den Bos uit Hilversum heeft geschreven op juli 29, 2020 om 2:06 pm
Vrijdag 24 juli hut 2 bezocht. Ik heb 17 soorten geteld. Topper was dat er twee Haviken met elkaar in de clinch gingen. Helaas was het weer niet al te best, donker en regen wat de foto's niet ten goede kwam. Ondanks de wel heel simpele hut en het modderige geheel er omheen toch genoten en zeker een aanrader.
Jos van Beers Jos van Beers uit Amersfoort heeft geschreven op mei 13, 2020 om 5:01 pm
Gisteren voor het eerst in mijn leven gefotografeerd vanuit fotohut 1 van DJ . Heb er gezeten van 9.00u-16.00u. Wat een beleving!. Genoten van de gratis concerten van de talrijke vogels die voor de telelens heen en weer vlogen. Helaas de ijsvogel niet gezien en de havik slechts 2 seconden in mijn ooghoek. De badderende appelvink,zanglijster,pimpelmees en roodborst waren een lust voor het oog. Kom zeker nog aantal keren terug, ook voir hut 3 want de ijsvogel moet op de foto. Jos
connie zijlmans connie zijlmans uit made heeft geschreven op maart 11, 2020 om 12:32 pm
14 februari voor het eerst in de vogelhut van Derk-Jan geweest. wat een beleving was dat. eindelijk mijn favoriete ijsvogel gezien , zowel het mannetje als het vrouwtje! en vele andere soorten uiteraard. ga ook zeker nog naar Hut 2 en hopen dat er nog een datum vrij is, gaat hard zag ik wel. mvg Connie
Gerard Dijkstra Gerard Dijkstra uit Hippolytushoef heeft geschreven op december 31, 2019 om 6:14 pm
Op 18 december 2019 mocht ik naar Hut 2. Ik was super benieuwd temeer ik de laatste tijd foto's zag van een marter die daar gezien werd. Ik zat er rond 08:15 uur en binnen ene kwartier zat er een havik tegenover me! Het glas is wel wat donker waardoor ik in eerste instantie niets zag. Toen ik even wat lager door het netje keek zag ik dat ik toch wel wat licht had. Maar iso flink omhoog geschroefd en toch foto's kunnen maken. Opeens zag ik de havik mantelen rond de duif waar hij op zat en al snel werd duidelijk waarom. De marter kwam en wilde de duif ook! De actie en reactie op elkaar was fantastisch om te zien en ik voelde de adrenaline. Ik had echter een te groot bereik waardoor ik niet ver genoeg uit kon zoomen om deze actie vast te leggen. Ook qua licht was het onmogelijk om deze actie vast te leggen, maar wat een spektakel. Opeens kwam er een buizerd die de havik verjoeg. Op een gegeven moment zaten er drie buizerds rond de setting. Ook voor actie tussen hen die er wel was maar ik niet vast kon legen vanwege te grote lens! Een super dag gehad!
Karel Bregman Karel Bregman uit Hooglanderveen heeft geschreven op november 18, 2019 om 12:05 pm
Donderdag 14 november 2019 , ben ik voor eerst in een vogelhut geweest. Ik heb van Derk Jan uitleg gekregen hoe alles werkt in zo’n hut . Na een grondige voorbereiding en installatie van de camera’s , was t afwachten geblazen. Het wachten duurde niet lang , want al snel verscheen de Havik en een Buizerd . Ik had al snel door dat dit een prachtige dag zou worden, tot onze verrassing , was daar ineens een vos , die erg nieuwsgierig was naar de prooi voor de roofvogels. Hij durfde het echter niet aan om , echt te gaan kijken. Het was een bonte verzameling van kleine vogels en een eekhoorn. Ik heb een prachtige dag gehad in de hut , het smaakt werkelijk naar meer. Karel Bregman
Nancy Nancy uit Amersfoort heeft geschreven op september 20, 2019 om 1:43 pm
Al twee keer mogen genieten van Vogelhut 1. De variatie is groot qua vogels. De ijsvogel beide keren gezien. 1e x helaas maar 1x kort. Echter kwam hij vorige week 2 uur een showtje opvoeren, En tot grote vreugde tijdens de zit van het vrouwtje kwam het mannetje ook. 2 in een klap wat een ervaring! Verder verschilende buizerds gezien en gehoord. Maar helaas geen prooi i.v.m. de rode kat die steeds van het vlees komt snoepen. En dat is niet bevordelijk voor de vogeltjes. Ook voor het eerst een konijn en grote gele kwikstaart mogen aanschouwen. Hut 2 ben ik 1x geweest, en daar krijg je gegarandeerd een rover voor je lens. Wat een genot. Ook de eekhoorns en andere vogels laten zich gaag fotograferen. Binnenkort nog een x hut 2. Heb er nu al zin in.
Jetty en Trienke Postma Jetty en Trienke Postma uit Wolvega en Westhem heeft geschreven op juli 21, 2019 om 5:29 pm
woensdag 17 juli 2019, voor het eerst in hut 1 geweest van DJ te Pas in Huizen. wel een krappe hut maar wel te doen. vele kleine vogeltjes gezien, 3 eekhoorns die gek op walnoten en pinda's zijn, prachtig om te zien. wij hadden een prooi (dode duif) voor de roofvogels, de Buizerd zat al te wachten toen wij aankwamen s"ochtends om 07.00, de blonde Buizerd was er later ook even, later kwam geheel onverwachts de bruine Kiekendief die schrok van dat ik de camera pakte en weg was hij en de Havik kwam zo rond 19 uur nog langs, werd weggejaagd door de vlaamse gaai... helaas de prooi niet op gegeten, maar wij hebben genoten van dit moois. tot een andere keer, groetjes van Jetty en Trienke Postma
Henk Henk heeft geschreven op maart 22, 2019 om 8:44 am
Gisteren hut 1 bezocht. Was voor mij de eerste keer in een fotohut en het is goed bevallen. Helaas is de IJsvogel niet langs geweest maar wel de hele dag een drukte van belang rond het water met o.a. koolmezen , pimpelmezen, vlaamse gaaien, bonte spechten, heggemussen, vinken, merels, een sperwer en wat soorten die ik nog niet weet. Door het lage standpunt en korte afstand tot de vogels wel bijzonder leuke foto's kunnen schieten. Heb alweer plannen om ook hut 2 eens te proberen.
arjan en jan-willem seppenwoolde arjan en jan-willem seppenwoolde uit rijssen heeft geschreven op januari 27, 2019 om 12:31 pm
op 3 januari hut 2 mogen bezoeken , we kwamen voor de roofvogels en die kregen we met als toppertje de havik die ons zeker een half uur heeft vermaakt. we hebben genoten van zon 15 verschillende soorten ,jammer aan de hut vind ik dat de achtergrond erg druk is door de bomen die er staan maar verder top dag gehad en we gaan ook zeker nog een keer weer.
Danny van strien Danny van strien uit Rotterdam heeft geschreven op december 15, 2018 om 11:10 pm
Mooi gastenboek en website succes Youtube Danny van strien
Kitty Clarijs Kitty Clarijs uit Rotterdam heeft geschreven op oktober 16, 2018 om 6:08 pm
16 oktober 2018 Fotohut 2 Fotografeerdag met mijn broer afgesproken. Vroeg uit de veren om het ontwaken van de natuur vooral niet te missen. We hadden al gelezen dat de buizerd, havik, bonte specht vaste gasten aan de voedertafel zijn maar de mate waarin ging ver boven onze verwachting. Nog voor 9 uur diende de havik en bonte specht zich al aan . In de loop van de ochtend een buizerd en nog een buizerd en nog een buizerd. Op een gegeven moment waren de 3 buizerds aan het ruziën over de prooi. Wat een indrukwekkend gezicht. Buiten de roofvogels waren er veel verschillende vogels waaronder sijsjes, vinkjes, appelvink, heggenmus, kool- en pimpelmees, winterkoninkje, boomklever, roodborstje, merel en een eekhoorn.
Willem engering Willem engering uit Schiedam heeft geschreven op oktober 13, 2018 om 7:24 am
Een heerlijke dag gehad in hut 1 Ondanks dat de ijsvogel niet is gezien toch 14 soorten vogels vast kunnen leggen Waaronder de appelvink en het goudhaantje Genoten van de vele kool en pimpelmezen
Bianca Bovendeerdt Bianca Bovendeerdt uit Naarden heeft geschreven op oktober 1, 2018 om 9:56 am
14 September 2018 met een vriendin Hut 1 bezocht. Was een super ervaring en we hebben heel erg genoten. Het IJsvogeltje was de kers op de taart. Wij hebben zo genoten dat we zeker volgend jaar als het weer mooi en warm weer is terug te komen. Op 21 oktober a.s. gaan we weer, maar dan naar Hut 2. En ikzelf ga aankomende 3 oktober nog weer even terug naar Hut 1 met een andere vriendin, die het ook een keer wil ervaren. Groetjes van Bianca
Anja Hermans Anja Hermans uit Den Dungen heeft geschreven op september 21, 2018 om 10:08 am
Op 14 september in hut 2 in Huizen gezeten. Een ruime hut voor 2 personen en een mooie setting. De roofvogels waren erg actief vandaag. Verschillende buizerds en de havik kwamen de hut bezoeken. We hadden nauwelijks tijd om adem te halen! Door al dat roofvogel geweld bleven de kleine vogeltjes een beetje uit de buurt. Uiteindelijk een mooi gevecht tussen twee buizerds vast kunnen leggen. We komen zeker nog een keertje terug
Diana Diana heeft geschreven op september 12, 2018 om 6:42 pm
Geen goede weersomstandigheden, maar veel verschillende kleine vogeltjes vandaag gezien. Prima locatie en ziet er goed uit. Had nog een koolmees die verschillende keren even om het hoekje van het spiegelglas kwam kijken en de hele dag door badderende roodborst.